Konferens med SPA på västkusten

I dessa tider när man inte längre kan resa på konferens utomlands, blir det allt mer intressant att leta efter mysiga möjligheter för konferens inom landets gränser. Och visst finns det gott om möjligheter att njuta av skärgården och mötas i Sverige. 

Ett särskilt populärt alternativ är ha sin konferens på någon av alla SPA som finns utmed västkusten. Här kan man kombinera skärgårdens alla möjligheter till upplevelser och perspektiv med härlig avslappning i varma bad och bastur. 

När själva mötandet behöver en paus, eller då man faktiskt vill fira något eller svetsa samman en grupp, då är skärgårdens alla upplevelser en riktig höjdare. Tänk dig att få vara med och fiska hummer, paddla havskajak eller bara njuta av en båttur. Allt det där finns ju i västkustens skärgård.

När man sedan lägger till den lugna känslan som finns på många av SPA hotellen, ja då är det svårt att inte lockas till att lägga nästa konferens på ett SPA hotell på västkusten. Här hittar man ju ett pärlband av trevliga ställen, från Marstrand i söder upp till Strömstad i norr.

Och lite på hur man definierar ordet västkusten, så finns det ju också många trevliga SPA ställen söder om Göteborg också, till exempel i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Båstad.

Och vem vet, det kanske är iklädda i morgonrockar eller bubblande i en jacuzzi som ni kläcker de smarta nya idéerna eller skapar ovärdeliga kontakter inom företaget.

Självklart låter man även maten man äter på kvällen vara inspierarad av havet och västkusten. Fisksoppa, vinkokta musslor och färsk fisk är saker som står högt i kursen. Och varför inte låta lunchen bestå av en lyxig räkmacka!

Den traditionella synen på att en konferens bara måste vara blädderblock och bullfika känns förlegad. Det handlar ju om att uppleva saker tillsammans och skapa band som man har nytta av över lång tid framöver. För det som skiljer företag åt är sällan det som går att ta på, som antal anställda eller lageryta, det är det där mer svårdefinierade som brukar avgöra om man är framgångsrik eller inte.

Inga kommentarer: